Премиерът на Северна Македония Зоран Заев обяви днес, че е взел решение да освободи всички председатели на общински организации в своята партия СДСМ, съобщи МИА. 

„По политическата част в моята партия, където отговарям директно, а това включва избора на председатели на общински организации, вече взех решението и снощи съобщих на координационния съвет на колегите от ръководството“, заяви Заев.

Председателят на Социалдемократическия съюз на Македония е взел решението снощи и ще подпише заповедите за освобождаване днес. Той заяви, че това вече ще бъде новият стил на работа и всички решения ще бъдат обявявани веднага пред медиите, за да бъдат осведомени гражданите.

„Искам да благодаря на всички за активността, за работата, служенето на гражданите като представители на место ниво на най-голямата управляваща партия, на всички председатели на онези общински организации, където имаше победа на изборите. Призовавам отново да бъдат кандидати, нека се кандидатират на следващия конкурс, който ще бъде насрочен още идната седмица”, заяви Заев на работна закуска с бизнесмени, която се състоя в хотел „Хилтън".

Заев разкри, че освен освобождаването на председателите на общо 78 общински организации на СДСМ, в  началото на юни предстоят кадрови промени в управлението на обществените предприятия, министерствата, правителството и всички правителствени институции .