Великобритания събира за бизнес група приятели от Пловдив, разпръснати из Европа. Лукас, Христо, Мартин, Стоил и Николай са превърнали  страстта си към ролевите игри в бизнес идея и успешно я реализират заедно, докато играят. Те обаче са изправени пред много неясноти, които Брекзит носи.

„От бизнес гледна точка има много несигурност. Тъй като сме много млада компания, която тъкмо започва да се развива, ще има промени със законите относно наемане на работна ръка от Европа. Тъй като имаме много приятели, които са адски талантливи, адски много искаме да работим с тях, обаче ще трябва да работим по различен начин с тях. С различни договори“, обясни Лукас Илиев.

Стоил Монев сравни бюрокрацията на Острова с безкрайно въртене на пумпал и добави, че заради новите ограничения по-трудно ще се виждат с роднините си в България. 

Как българин се оказа първият шофьор, прекосил границата след Брекзит и как промяната се отразява на наши сънародници на Острова – гледайте във филма „Брекзит: Зарът е хвърлен“ тази вечер в „bTV Репортерите“.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!