Седмица след като се зарази с коронавирус, Доналд Тръмп заяви, че е готов да участва в два митинга през уикенда. Това обаче няма да се случи, ако направеният му днес тест се окаже положителен.

До президентския вот остава по-малко от месец.

Лекуващият лекар на президента Шон Конли заяви, че той е завършил лечението си и може да поднови публичните си изяви. Пред "Фокс нюз" Тръмп коментира, че е в отлична форма след приема на експерименталното лекарство "Редженерон".

"Мисля, че ще се включа в митинг в събота, ако имаме време да го организираме. Искаме да сме във Флорида. Може да се върна и да направим митинг и в Пенсилвания в неделя. Чувствам се толкова добре", коментира той.

На фона на предстощите избори в САЩ - ФБР осуети отвличане на губернатора на щата Мичиган – Гретчен Уитмър. 13 души от крайнодясна групировка са обвинени за това, че са планирали "да свалят правителството в щата и да разпалят гражданска война".

Мичиган често попада в полезрението на Тръмп. Най-вече заради мерките на местната власт срещу коронавируса, на които той често е противник. През април президентът написа в "Туитър": "ОСВОБОДЕТЕ МИЧИГАН". Губернатор Уитмър пък заяви, че е взела трудни решения, за да опази щата.