Държавният секретар на САЩ Джон Кери, който кръстосва планетата за решаването на конфликти, е известен със слабостта си към сладкото. Той обаче смая аудитория от едни от най-големите американски кулинарни специалисти, като сподели, че преди време открил магазинче за сладкарски изделия, предаде Франс прес.

През 70-те години на миналия век настоящият ръководител на американската дипломация се отегчавал затворен в една адвокатска кантора в Бостън и си наумил да отвори заедно със свой приятел -сладкарница, която да работи до късно през нощта.

„Бяхме вечеряли и умирах да си хапна бисквита с парченца шоколад. Винаги съм ги обичал”, припомни си Кери. Казахме си: „Никъде в Бостън не можеш да си купиш хубава курабийка късно вечерта”.

Двамата започнали да търсят подходящо място. Два месеца по-късно те купили чисто нова печка и така пекарна „Килвърт и Форбс” отворила врати. После Джон Кери започнал да мисли мащабно: „Имах големи планове да отворим много бързо 40 магазинчета в 40 града, но внезапно си казах, че дори нямах карта”.

След първите експерименти в собствената кухня, където Кери изпекъл фурни с бисквити, бизнесът потръгва и още първата година дори печели наградата за най-добра сладкарница в Бостън.

Кери смята този опит за много полезен и казва, че му помага и сега в дипломацията поради „уникалните и силни връзки, които завързват хората около храната”.

Макар дипломатът и неговият приятел отдавна да са продали дяловете си в бизнеса, сладкарницата продължава да съществува и бившият сенатор от Масачузетс е един от най-редовните клиенти на бисквитите с шоколадови парченца, които тя предлага.