PPF Group и Home Credit разпродават руските си банкови активи и дъщерни дружества, обявиха от компанията.

Те ще бъдат продадени на група индивидуални инвеститори, водени от Иван Тиришкин.

Придобиването на Home Credit and Finance Bank (HCFB) и нейните дъщерни дружества от гореспоменатата група ще доведе до продажбата на Home Credit Group от руския пазар.

Иван Тиришкин играе важна роля за формирането на основите на съвременните финансови пазари на Русия като главен изпълнителен директор на фондовата борса RTS. След като инвестира и мащабира редица изтъкнати финтех компании в Русия, Иван Тиришки е един от основателите на SPB Exchange, а сега е председател на нейния борд на директорите, както и един от най-големите ѝ акционери. SPB Exchange е една от водещите публично търгувани финтех платформи в региона.

Съгласно сделката казахстанската банка Home Credit, дъщерно дружество на HCFB, ще бъде продадена на акционери и избрани топ мениджъри на PPF и Home Credit.

Тази транзакция ще бъде извършена по подреден и структуриран начин, за да се гарантира приемственост за служителите и клиентите на Home Credit в Русия и Казахстан. HCFB и неговите дъщерни дружества работят ефективно и в съответствие с текущата регулаторна и правна среда в Русия и Казахстан.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!