Туит на бившия президент на САЩ Барак Обама след шествието във Вирджиния на привърженици на идеята за превъзходство на бялата раса се превърна в най-харесваното послание, поствано някога в "Туитър". 

"Никой не е роден с омраза към друг човек заради цвета на кожата, произхода или религията му", написа Обама в събота, цитирайки покойния южноафрикански лидер Нелсън Мандела, когото той определя като свой "личен герой". 

Туитът беше публикуван, след като 32-годишната Хедър Хейър, протестираща срещу бялото националистическо шествие в Шарлотсвил, бе убита от кола, врязала се в група контрадемонстранти.

Посланието от 44-ия и първи чернокож президент на САЩ е било харесано над 3 милиона пъти до днес, което го прави най-харесвания досега туит, според статистиката на социалната мрежа. То е било ретуитнато 1,2 милиона пъти. 

Под съобщението има снимка на Обама, поздравяващ група малки деца, които го гледат от прозорец. 

След първия туит бившият президент на САЩ разпространи още цитати от автобиографичната книга на Мандела "Дългият път до свободата". 

"Хората трябва да се научат да мразят и ако могат да се научат да мразят, могат да се научат и да обичат, защото обичта извира по-естествено от човешкото сърце, отколкото нейната противоположност", гласи един от тях.