Пожарникар е загинал при потушаването на огъня, възникнал след катастрофата самолет на "Емирейтс" на летището в Дубай, съобщи Ройтерс. 14 души пък са приети в болница с леки до средни наранявания.

Председателят на авиокомпанията шейх Ахмед ал-Мактум обяви, че властите все още разследват инцидента. По думите му тя не е била причинена от пробив в сигурността.

Самолетът е в употреба от 2003 г., а последно през 2015 г. са били извършвани основни дейности по поддръжката му. Пилотът на машината е от Обединените арабски емирства и има над 7 хиляди летателни часове.

Авиокомпания "Емирейтс" винаги следва международните стандарти и стриктно прилага правилата за безопасност и поддръжка, подчерта още шейх Ахмед ал-Мактум на пресконференция в Дубай.

На борда на самолета на авиокомпания "Емирейтс", който катастрофира при кацането си, е имало общо 300 души. От тях 282 са пътници, а 18 - членове на екипажа. Пътниците са от 20 националности, като повече от тях са индийци, 24 - британци, а 11 души са от Обединените арабски емирства.

Самолетът "Боинг 777" е пътувал от град Тривандрум в Индия за Дубай.

Всички излитания и кацания от летището в Дубай бяха преустановени, но вече са възстановени, а службите по извънредните ситуации се разследват причините за инцидента.