Пистолет и револвер, принадлежали на популярното дуо за банкови обири Бони и Клайд, бяха продадени на търг за повече от 500 000 долара.

Оръжията от марката Колт бяха изложени сред над 100 вещи на знаменити гангстери от времената на Голямата депресия: Ал Капоне, Красавецът Флойд и Джон Дилинджър.


134 от "гангстерските" лотове са донесли на досегашните си притежатели над един милион долара, съобщи АП. За 264 000 долара бе продаден късоцевният 38 калибров револвер на Бони Паркър с дървена инкрустация на ръкохватката.

Полуавтоматичният пистолет 45-ти калибър, принадлежал на любовника й Клайд Бароу, бе спечелен от същия купувач за 240 хиляди.

"Когато толкова редки лотове се появяват за продажба, може да се очаква подобен ентусиазъм. Търгът беше достатъчно сериозен", разказва вицепрезидентът на аукционната къща Боби Ливингстън.

Двете оръжия Колт са иззети от мястото на засадата, в която през май 1934 година загива знаменитата двойка. Такива образци са били използвани от американската армия през Първата световна война.

Джобният часовник на Клайд продаден за 36 хиляди долара, а цената за сребърния долар, намерен в жилетката му е надвишила 32 хиляди пъти номинала му.

Бони Паркър и Клайд Бароу печелят лошата си слава с поредица от банкови обири, преди служителите на реда да им устроят засада в Луизиана на 23 май 1934 г., в която и двамата са застреляни от полицейски куршуми.