Известен брой порнографски филми с транссексуално съдържание са били открити в списък с торенти от сайта TorrentFreak.com, които администраторите му твърдят, че са били свалени на компютри във Ватикана, съобщава електронното издание на британския ежедневник „Индипендънт”.

Населението на Ватикана наброява около 800 постоянни жители, включително папа Франциск, мнозинството от които са административни служители на Римокатолическата църква, охрана и технически лица.

Скоростта на сваляне на информация в града-държава също се смята за относително ниска, въпреки че от един от Ай Пи-адресите на компютрите във Ватикана са били свалени десетки епизоди на американски телевизионни продукции като Chicago Fire, The Neighbours and The Americans.

Американският ежедневник „Ню Йорк Поуст” твърди, целият списък се е появил, след като същият Ай Пи-адрес - белязан с местоположението „Светият престол – град-държава Ватикана” - е бил свързан с голям брой торенти на порнографски филми, включително такива с транссексуално съдържание.