Поредна атака с яйца срещу крал Чарлз III. Британската полиция арестува млад мъж.

Чарлз III днес е бил на посещение в град Лутън, северно от Лондон, за да открие храм. По време на обиколката някой започнал да хвърля яйца по него, но за щастие нито едно не успяло да го уцели.

Полицията в Бедфордшър съобщи тази вечер, че заподозреният, за който се смята, че е на възраст между 20 и 30 години, е бил арестуван пред кметството на Лутън и отведен за разпит.

Преди около месец Чарлз III и съпругата му Камила също бяха замеряни с яйца по време на посещение в Йорк, Северна Англия. Яйцата и тогава пропуснаха кралската двойка. 

„Тази страна е построена с кръвта на роби“, извика мъжът, който беше арестуван от полицията малко след това и по-късно освободен под гаранция.

Чарлз III, който ще бъде коронясан през май, не е толкова популярен като майка си. Елизабет II беше направо обожавана от британците. След нейната смърт през септември популярността на сина ѝ се повиши.

Въпреки това обаче принц Уилям и съпругата му Кейт остават по-обичани и харесвани от действащия в момента монарх, отбелязват кралските хроникьори.