Австрийската полиция разследва няколко жалби за сексуални посегателства, извършени от група мъже в новогодишната нощ в град Инсбрук в Западна Австрия, предаде Франс прес.

Оплакали са се 18 жени. Те казват, че са били опипвани от група от десетина мъже по време на празнуването на Нова година на централния площад на града, където са се събрали около 25 000 души.

"Никога досега не сме се сблъсквали с подобно нещо", заяви Ернст Кранебитер от австрийската полиция. "Те са танцували около жертвите, а след това внезапно ги сграбчвали за гърдите или пъхали ръка между краката им. Всичко това се е случило в празнична атмосфера, поради което е било трудно да се забележи какво се случвало", добави той.

Кранебитер уточни, че заподозрените са описани като млади мъже. Лошото качество на направените любителски записи обаче не позволява те да бъдат идентифицирани.

По време на предишната новогодишна нощ в германския град Кьолн бяха извършени стотици сексуални посегателства, за които се смята, че са дело на мигранти, припомня Франс прес. Няколко такива случая бяха регистрирани и в Австрия. 

За да предотврати всякакви инциденти по време на новогодишните празненства тази година, австрийската полиция раздаде на жени 6000 джобни аларми.