Най-малко 60 души пострадаха при сблъсъци в петък вечерта между полицията и представители на опозицията в арменската столица Ереван.

Според говорителката на здравното министерство Анаит Айтаян в пет болници в Ереван са докарани 60 пострадали.

Снимка: Reuters

Сблъсъците възникнаха на протестите, които се организират всяка вечер, след като на 17 юли група въоръжени превзеха полицейско поделение в Ереван с искане за освобождаване на местен опозиционер и оставка на президента и правителството.

Снощи в центъра на Ереван се събраха над 4000 души, а няколкостотин от тях тръгнаха към зоната на превзетия полицейски участък. Полицията използва зашеметяващи гранати, за да разпръсне протестиращите.

Силите за сигурност са успели да ранят трима от въоръжените членове на опозиционната група, превзела поделението, информира Асошиейтед прес. Тримата са ранени при престрелка със силите за сигурност, съобщи пресаташето на арменската полиция полк. Ашот Агаронян.

Снимка: Reuters

Петима от въоръжената група бяха ранени при предишна престрелка с полицията. Шестима са хоспитализирани, а двама получават медицинска помощ в превзетото поделение от екип за спешна помощ, който е взет за заложник.

БТА