Най-малко 30 деца са убити днес при двойна бомбардировка в училище в контролирания от правителството град Хомс, съобщиха световните агенции.

Още 9 души са загинали при това нападение в квартал Акраме според Сирийския център за наблюдение на човешките права.

"Има най-малко 30 деца сред 39-те загинали при двойната бомбардировка в училище Ал-Махзуми в квартал Акраме на град Хомс", каза директорът на центъра Рами Абдел Рахман.

Един атентатор камикадзе е извършил и двата взрива. "Поставил е бомба на едно място в училището, след това се е взривил на друго място", добави Рахман.

Никой не е поел отговорността за атаката. Фронт "Ал-Нусра", който е клон на "Ал-Кайда", извърши подобно двойно нападение в Хомс през май, когато загинаха 12 души, а 74 бяха ранени.

Децата са на възраст между 6 и 9 години. Експлозията пред училището е проехтяла в края на занятията, когато децата са излизали от сградата. Очаква се броят на убитите и ранените да продължи да се увеличава.

Квартал Акраме е населяван предимно от алевити, които изповядват същите шиитски ценности като президента Башар Асад. Това не е първото нападение в района. На 19 юни кола бомба отне живота на шест души.