Един човек беше убит, а близо 20 ранени в сблъсъци между противници и привърженици на президента на Египет Мохамед Морси, пише Ройтерс.

В Кайро на емблематичния площад Тахрир десетки хиляди се обявиха срещу президента и настояват за оставката му. Управляващото мнозинство от Мюсюлмански братя съобщи, че централата на движението в столицата е била атакувана от протестиращи с камъни, бомбички и дори стреляли по нея.

По-дано днес полицията в Египет задържа 18 души, част от ислямската екстремистка групировка „Ал Хамаа ал Ислямия”, които отивали към Кайро, за да вземат участие в митинга на поддръжниците на президента на Египет Мохамед Морси, съобщава РИА Новости.

Служителите на реда открили в багажа им огнестрелни оръжия, бронежилетки и метални прътове.

По-рано през деня започна и събирането на участниците в антипрезидентския митинг на площад „Тахрир” в центъра на египетската столица, предаде АФП.

Протестите срещу президента Морси са организирани от движението „Тамарод”, което вчера съобщи, че е събрало 22 милиона подписа под петиция, призоваваща за провеждането на предсрочни президентски избори.