Полицията в Манчестър съобщи, че през нощта е арестувала 24-годишен мъж във връзка с атентата от 22 май в концертна зала, при който загинаха 22-ма души, предаде Франс прес.

Това е 17-ият арест, откакто започна разследването на кървавата атака. Салман Абеди – 22-годишен британец от либийски произход, се взриви на един от изходите на "Манчестър арена" в края на концерт на американската певица Ариана Гранде.

11 души остават в ареста, а шестима бяха пуснати на свобода, без да им бъдат предявени обвинения.
Властите увериха в четвъртък, че са постигнали значителен напредък в разследването. По данни на разследващите Абеди е напуснал Обединеното кралство на 15 май и се е върнал на 18 май.

Според близък до семейството човек Абеди е бил в Либия няколко дни преди атентата. Германската полиция съобщи, че терористът е направил кратък престой в Дюселдорф. "Купил е материалите за направата на бомбата след връщането си", уточни Ръс Джаксън от полицията в Манчестър. 

Баща му и брат му бяха арестувани в Либия, а според тамошните власти двамата братя са били членове на организацията "Ислямска държава"

Жителите на Манчестър се готвят утре за голям благотворителен концерт за жертвите от атентата.

Освен Ариана Гранде на него ще пее цяла плеяда изпълнители, включително Роби Уилямс и групата му "Тейк дат", "Блек айд пийс", Кейти Пери, "Колдплей", Джъстин Бийбър, Фарел Уилямс и Майли Сайръс.

Събраните средства ще бъдат преведени на фонда за подпомагане на жертвите от атентата. Организаторите съобщиха, че хората, които са били на концерта на 22 май, могат да гледат на живо утрешния безплатно.