Полицията в Дубай спаси котка от удавяне в дълбоките води на потопения град в Обединените арабски емирства. Видеоклипът, публикуван от правителствената медия на Дубай, показва котката, която се е вкопчила във вратата на автомобил, потънал почти изцяло във водата.

Животното се опитва да остане сухо и живо, когато буквално му се подава ръка. На видеото се вижда как един от спасителите взима котката от вратата на колата и я приютява в лодката си.

В сряда, 17 април, властите и общините в Обединените арабски емирства започнаха да разчистват отломките, в слведствие на наводненията, които съсипаха домове и офиси, отнесоха и потопиха коли и раниха няколко души, а един загина.

Размерът на щетите не беше ясен веднага, тъй като аварийните работници се опитваха да отводнят наводнените пътища в цялата страна часове след като проливният дъжд стихна късно във вторник (16 април).

Снимка: Enex

В ОАЕ липсва голяма част от необходимата дренажна инфраструктура за справяне с проливни дъждове. Не са рядкост случаите, когато пътищата са частично потопени под вода по време на продължителни периоди на валежи. 

А тъй като в региона липсват дъждове, правителството е предприело мерки, за набавянето на нужното количество влага и вода - създаването на изксутвен дъжд чрез засяване на облаци