Полицията в Дрезден забрани организирането на прояви на открито в понеделник заради повишена опасност от терористични нападения, предаде ДПА.

Полицията разполага с информация за готвени атаки срещу привърженици на антиислямското движение ПЕГИДА, което по-рано в неделя обяви във Фейсбук, че отменя планирано за утре шествие.

Според сведенията на специалните служби терористи планирали да се смесят с участниците в демонстрацията, като целта им е да убият един от главните й организатори Луц Бахман.

В съобщението на полицията се посочва, че поради потенциалната опасност за живота и здравето на всички участници проявите на открито следва да бъдат отменени.

Движението „Патриотични европейци срещу ислямизацията на Запада” организира шествия всеки понеделник в източния град Дрезден. Миналата седмица то успя да събере над 25 000 участници.

В неделя на страницата си във Фейсбук ПЕГИДА уточнява, че отменя утрешната проява след консултации със службите за сигурност, които получили в петък от чуждестранно разузнаване сведения за готвени ответни действия срещу Луц Бахман от страна на радикални ислямисти.