Федералната криминална служба на Германия обяви, че извършва по заповед на Федералната прокуратура претърсвания на апартаменти и офиси във връзка с терористичното нападение във Виена.

Операцията е организирана съвместно със специалните части Ге Ес Ге 9 и полицейски сили от Хесен, Долна Саксония и Шлезвиг-Холщайн, и е свързана с подозрения за възможни връзки между обискираните лица и симпатизанта на "Ислямска държава", който извърши атаката в централната част на австрийската столица.

Обектите, които са били претърсени в Оснабрюк, Касел и окръг Пинеберг, принадлежат на четирима души, за които „не се смята, че са замесени в нападението, но може да имат връзки с предполагаемия убиец“, уточнява Федералната криминална служба в „Туитър“.

Претърсванията са извършени по искане на австрийските власти и са били насочени към „осигуряване на материали, които могат да бъдат доказателство“.

"Смята се, че две от лицата са се срещнали със заподозрения нападател през юли 2020 г. във Виена", добавя службата, цитирана от местното издание „Дъ Локал“.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!