Гърция потвърди 1 997 нови коронавирусни инфекции в петък, след 2 107 в четвъртък, като 5 от тях са идентифицирани на входните точки в страната, съобщи Националната организация за обществено здраве (EODY) в ежедневния си бюлетин.

През последното денонощие са регистрирани и 12 смъртни случая, свързани с инфекцията.

Увеличаването на броя на новите случаи на COVID-19 в Гърция, накара правителството да преосмисли мерките, които бе обявило.

Говорител на правителството посочи, че рамката, която регламентира работата на заведенията за хранене и зоните за забавление, може да се промени в зависимост от епидемиологичната ситуация.

Според информация на в. "Катимерини" една от опциите е отваряне на закритите пространства само за ваксинирани хора. Собствениците на заведения ще имат право да използват откритите пространства както желаят, позволявайки присъствие както на ваксинирани, така и на неваксинирани клиенти.

Властите издадоха и строга препоръка към хората, които се завръщат на континента от пътувания по островите, да си правят самостоятелни тестове и да носят предпазни маски на всички затворени пространства, както и на откритите, в които има струпване на хора.