На 97 годишна възраст почина американската певица и актриса Дорис Дей. Нейната кариера се простира в 5 десетилетия, като през 1939 г. започва певческата си кариера. Между 1947 г. и 1967 г. записва близо 650 песни, които я превръщат в една от най-популярните и обичани изпълнители на XX в.

Родена като Дорис Мери Ан Капелхов, докато се възстановява след автомобилен инцидент, тя открива дарбата да пее. Професионалния си път започва в местен ресторант и в радиото. По-късно започва работа при Барни Рап, който ѝ предлага да приеме псевдонима Дей (от англ. ден). В деня преди да избере нея, Рап признава, че е прослушал поне 200 певици.

Огромният брой музика и филми, в които участва Дей ѝ печелят славата, като дори е номинирана за Оскар през 1960 г. Участва във филма на Алфред Хичкок - "Човекът, който знаеше твърде много" от 1956 г. Песента Que Sera Sera ("Каквото ще бъде, ще бъде") е една от причините Дей да влезе в Залата на славата.

Освен множеството артистични изпълнения и участия Дей е и добре позната като активист и защитник на животните. Самата тя разказва, че в тийнейджърските си години е извела кучето си Малчо на разходка без каишка, а преминаваща кола го блъска. Оттам Дей основава няколко организации за защита на животните и води кампании против обличането с животинска кожа.

През 2004 г. тогавашният президент на САЩ Джордж Буш награждава Дей с Президентския медал на свободата.

Сред най-известните хитове на Дей са Dream a Little Dream of Me, Tea for Two, Perhaps, perhaps, perhaps и много други.