Британският принц Уилям и съпругата му Кейт посетиха мавзолея Тадж Махал в Индия.

Двамата седнаха на същата пейка, на която покойната майка на Уилям – принцеса Даяна, беше заснета по време на визитата си там през 1992 г. Даяна обаче посети Тадж Махал сама, припомня Ройтерс.

Медиите подсказаха, че с тогавашния си самотен фотос принцеса Даяна е изпратила тайно послание, вещаещо края на брака й с британския престолонаследник принц Чарлз.

Снимка: БГНЕС

Финалната спирка от обиколката на Уилям и Кейт беше емоционална за британския принц, който беше на 15 години, когато майка му Даяна загина в катастрофа през 1997 г. Той често е споменавал колко много му липсва тя и че мисли за нея всеки ден.

Агра е последният етап от едноседмичното посещение на херцозите на Кембридж в Индия. Те пристигнаха в Мумбай на 10 април, играха крикет с местните деца, срещнаха се с боливудски знаменитости и бизнесмени, преди да отпътуват за Делхи. В програмата им беше включен обяд с премиера Нарендра Моди и парти по повод 90-ия рожден ден на кралица Елизабет Втора.

Снимка: БГНЕС

Кралската двойка посети и националния парк Казиранга в щата Асам, както и кралство Бутан по покана на местния монарх.

Уилям и Кейт отпътуваха днес от Бутан при дъждовно време, но когато следобед кацнаха в Агра, температурата вече беше достигнала цели 41 градуса по Целзий.