Мъж оцеля по чудо, след като беше нападнат от три тигъра в западната тайландска провинция Канчанабури, съобщава вестник „Бангкок пост“.

47-годишният Уан излязъл заедно със своите три кучета, за да събере стадото си от девет бивола, които паспасяли в националния парк „Као Лаем“.

След като изминал няколко километра през парка, мъжът се натъкнал на три агресивни тигъра, които веднага се нахвърлили върху него. Отразявайки постоянните атаки на хищниците, биволарят успял да се изкачи на най-близкото дърво. Така той успял да оцелее.

Снимка: btvnovinite.bg

Но дивите котки се нахвърлили върху кучетата му и убили две от тях. След известно време тигрите загубили интерес към човека и си тръгнали.

Раненият слязъл от дървото, намерил един от биволите си и го яхнал, за да се прибере. По пътя срещнал приятел, който му помогнал да стигне до родното си село. Селяните се обадили на рейнджърите в парка, които откарали пострадалия в болница.

Лекарите са преброили над 20 рани по лицето, шията, ръцете и краката на биволаря. Някои от тях са сериозни, пациентът все още е в болницата.

Администрацията на парка незабавно се свърза със семейството на жертвата и му отпусна 10 000 бата, което е около 303 американски долара. От съображения за сигурност „Као Лаем“ е затворен за посещения от местните хора и ако такива се налагат, от те ще стават със специално разрешение.

„Бангкок пост“ отбелязва, че нападението става само няколко седмици, след като бяха открити бракониери и кожите на два други индокитайски тигъра в същия район в близост с границата с Мианмар.

Тайландските власти съобщават, че в момента на територията на страната има 177 индокитайски тигъра.