Голямо карнавално шествие в Лондон беляза кулминацията на четиридневните празненства по случай Платинения юбилей на кралица Елизабет Втора.

Дефилето пред Бъкингамския дворец улови духа и културата на 70-те години нейно управление.

Грандиозен концерт снощи събра погледите на дошлите 100 000 души и смая близо един милиард пред телевизорите по света.

Стотици дронове изрисуваха в небето любимите на кралицата коргита, чанта и кон. Последва огромен надпис с думите „Благодарим Ви, Мадам“.

Грандиозният концерт за платинения юбилей на кралица Елизабет II събра близо 100 000 души около Бъкингамският дворец, който беше превърнат в огромна сцена. Близо един милиард са били зрителите пред екрана по целия свят. Андреа Бочели, Дюран Дюран, Елтън Джон и Даяна Рос, бяха малка част от звездите, които пяха на концерта. Поздрави поднесоха сър Дейвид Атънбъро, Мишел Обама, Дейвид Бекъм, и много други световни знаменитости.

Oще в първите секунди на спектакъла стана ясно, че това ще бъде едно необичайно парти. Кралицата не присъства, но стана герой на кратко филмче с мечето Падингтън, което пи чай с нея, а от митичната си черна чанта, кралицата извади сандвич с мармалад. Групата "Куин" откри концерт, докато кралицата тактуваше със сребърна лъжичка върху чашата си с чай.

Престолонаследникът принц Чрлз се обърна в емоционална реч към всички, които обичат Нейно величество.

В последния ден на тържествата над 12 милиона британци се включиха в празнични улични партита в цялата страна. А с пищно карнавлно шествие 10 000 души преминаха по централните улици на Лондон, за да покажат най-доброто от британската култура и дух. За първи път от 20 години беше показана и каретата, използвана при коронацията на кралицата преди 70 години.