Лична кореспонденция на Мерилин Монро, Джон Ленън и бившия президент на САЩ Дуайт Айзенхауер ще бъде продадена на аукцион.

Епистоларната сбирка е собственост на частен колекционер, предаде БГНЕС. Най-скъпо се очаква да бъде продадено писмо на Мерилин Монро, която тя пише в момент на отчаяние броени дни преди смъртта си. Писмото е адресирано до ментора на актрисата Лий Страсбърг, създател на най-известната актьорска школа в САЩ, основана на методиката на Станиславски.

"Волята ми е слаба, нищо не успявам да изтърпя. Звучи шантаво, но мисля, че наистина полудявам. Заставам пред камерата - и концентрацията и актьорските ми умения ме напускат. А после се чувствам така, сякаш не принадлежа към човешката раса", пише Монро в писмото, което се очаква да бъде продадено за около 33 хил. британски паунда.

На аукциона ще бъдат предложени и писма от бившия американски президент Дуайт Айзенхауер до съпругата му Мами, както и писма на Джон Ленън до Пол Макартни, писани малко след разпадането на "Бийтълс". Като цяло, очаква се на аукциона да бъдат изтъргувани около 3000 лота - все писма и лични записки на знаменитости.