Носителят на „Оскар“ Джейми Фокс е обвинен в сексуално посегателство. Актьорът е съден от жена, която твърди, че той я опипал против волята ѝ в бар на покрив в Ню Йорк през 2015 г., след като го помолила да се снимат.

Потърпевшата съди Фокс за обезщетение, като твърди, че той е извършил „сексуално посегателство, злоупотреба, нападение и побой“.

Снимка: Getty Images

Снимка: Reuters

В исковата молба се твърди, че нападението е станало около 1:00 ч. сутринта на 26 август 2015 г. в Catch NYC. Жената седнала на маса до актьора.

Той изглеждал в нетрезво състояние и се съгласил да се снимат, като казал: „Разбира се, бейби, всичко за теб“ и добавил, че има „тяло на супермодел“ и мирише „толкова добре“, се казва в съдебния иск.

Фокс я завел в уединена част на заведението, докоснал гърдите ѝ и бръкнал под бельото ѝ без нейно съгласие, твърди още жената. Инцидентът приключил, когато приятелят ѝ я потърсил.

В иска се казва, че заради „отвратителните действия“ жената „е претърпяла и продължава да търпи тежък емоционален стрес и безпокойство, унижение, срам, посттравматично стресово разстройство и други физически и емоционални щети“.

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Потърпевшата търси обезщетение и от собственика заведението Марк Бирнбаум, който според нея е седял заедно с Джейми Фокс малко преди да се случи предполагаемото нападение. В исковата молба се казва, че Бирнбаум и служителите на ресторанта са нарушили задължението си за грижа към ищцата, като не са я защитили.

Съдебните действия са предприети дни преди изтичането на Закона за оцелелите възрастни в Ню Йорк, който позволява на предполагаемите жертви на сексуални престъпления да подават искове след изтичане на давностния срок.

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, рапърът Шон Комбс, комикът Бил Козби, актьорът Куба Гудинг Джуниър и Ръсел Бранд са били съдени по този закон.

Снимка: Reuters

Представителите Фокс все още не коментират заведеното дело. Джейми Фокс е най-известен с ролята си на певеца Рей Чарлз във филма „Рей“ от 2004 г., за която спечели „Оскар“ за най-добър актьор.