Шест станаха жертвите на коронавируса в Италия. Всички са били с други здравословни проблеми.

Държавната телевизия РАИ съобщи, че шестата жертва е болна и от рак жена, настанена в болница в северния град Бреша, област Ломбардия.

Снимка: btvnovinite.bg

Вече близо 220 са положителните тестове на жители в северната част на Италия. В останалите европейски държави засега няма данни за нови случаи.

Европейската комисия отпуска допълнителни средства за борба с вируса.

Нашето външно министерство препоръчва на българите да бъдат особено внимателни и да избягват всякакви пътувания до Италия и Китай.

По-рано днес бе съобщено, че четвърта жертва - 84-годишен мъж, се е лекувал в болница от друго заболяване, когато се е заразил с COVID-19. Трима души в напреднала възраст също са починали от заболяването, като двама от тях са страдали от сериозни здравословни проблеми. Няма данни за заболели българи.

Снимка: btvnovinite.bg

В Ломбардия всички училища и обществени центрове са затворени, а обществените и спортни събития са отменени. 10 града в епицентъра на локалното огнище на коронавируса са напълно изолирани.

Видео показва пустите улици в малките градове в Северна Италия. По пътищата почти няма автомобили. Няма и хора, които да се разхождат:

Карантина също е обявена във Венето, включително административния център на Венеция, където карнавалът приключи два дни по-рано. Там са затворени и училищата, отменени са меси в местните църкви.

Снимка: btvnovinite.bg

Кризата с новия коронавирус не позволи на италианския външен министър Луиджи ди Майо да пътува за Солун, където трябваше да участва в срещата на министрите на външните работи от региона, посветена на разширяването на Европейския съюз.