За сина на принц Уилям и съпругата му Катрин – 4-годишния принц Джордж, днес е първият учебен ден.

Той беше заведен на училище от баща си и посрещнат от директора.

Принцът ще учи в училището „Томас“, в престижния квартал на Лондон „Батърсий“. Очаква се програмата му да бъде доста натоварена, а обкръжението му – мултикултурно. Част от мотото на училището е „Бъди мил“ (б.а. Be nice), което възпитава ценности за толерантност у младите членове на обществото.

В смесеното частно училище са записани общо 560 момчета и момичета между 4- и 13-годишна възраст. Според официални данни новите съученици на Джордж говорят на 19 различни езика вкъщи. Без съмнение, всички идват от космополитни семейства със заможни родители.

Една учебна година в Томас струва 17 604 британски лири (близо 40 хил. лева).

Днес Джордж за пръв път сложи униформата си – морскосин пуловер с шпиц деколте, къси панталонки, черни чорапи и черни обувки.

Още от ден първи третият в реда за наследяване на трона ще може да избира между предмети като изкуство, балет, актьорско майсторство, информационни технологии, френски, музика и физическо възпитание.

В училището му има зала за танци, театър, стая за грънчарство, две библиотеки, игрище и детска площадка на покрива.

Първият учебен ден на принц Уилям и принц Хари:

Принц Джордж ще се радва и на първокласно меню – пълнозърнеста паста, средиземноморски кускус и печена скумрия върху канапе от леща. Био плодове и зеленчуци, както и прясно агнешко месо със свежи подправки допълват грижата за здравословното хранене.

Той и съучениците му ще имат възможност да придобият и нови хобита като голф и фехтовка – елитарни, както подобава за района на училището.

Първолакът няма да е далеч от родителите си, които се преместиха да живеят в двореца в Кенсингтън, заради увеличаващите им се кралски задължения. Неотдавна Принц Уилям напусна работата си като пилот на хеликоптер за спасителни операции. Съпругата му Кейт пък скоро обяви, че ще намали публичните си ангажименти заради третата си бременност

Така младото семейство ще може да бъде по-близо до сина си в първите му академични стъпки.