Свикнали сме през последните 70 години да виждаме тези снимки в черно бяло. Покойната кралица Елизабет II беше коронясана през 1953 година и портрети ѝ са свидетелство за това време. Тези дни от Бъкингамския дворец разпространиха официалните портрети на новите крал и кралица – Чарлз III и Камила.

Колекцията от снимки се състои от четири кадъра – по един портрет на всеки от тях, един общ и една снимка на цялото кралско семейство. Те са направени непосредствено след коронацията на 6 май.

Снимка: THE ROYAL FAMILY

На първия кадър виждаме Чарлз III със символите на властта във Великобритания – короната, скиптъра и сферата. Той е облечен с пищно наметало.

Снимка: THE ROYAL FAMILY

На втората снимка Чарлз и Камила позират заедно, отново с корони.

Снимка: THE ROYAL FAMILY

Третият кадър представлява портрет на кралица Камила в разкошната бяла рокля от коронацията и богато украсено наметало в тъмно лилаво и златно.

Снимка: THE ROYAL FAMILY

На общата снимка са изобразени кралят и кралицата с висшите членове на британското кралско семейство – херцогът на Кент, херцогинята и херцогът на Глостър, вицеадмирал сър Тим Лорънс, принцеса Ан, принцъс и пренцасата на Уелс, херцогинята на Единбург, принцеса Александра и херцогът на Единбург.