Направих първата снимка на дъщеря си Ребека малко след раждането ѝ на 3 август 2005 г. Едва 15 години по-късно направих последната ѝ снимка - миг, след като тя почина от рак на 3 януари 2021 г.

Така започва материалът за „Ройтерс“ от бащата на младото момиче - фотожурналистът Дарин Лупи.

„Съвсем естествено беше да документирам почти всеки момент от красивия живот на Бекс, както я наричаме със съпругата ми Мариса“, обяснява той.

Снимка: Ройтерс

Красивият разказ на изстрадалия баща продължава с ретроспекция на живота на дъщеря му, като озареното ѝ личице на 2-годишна възраст, притеснението в очите ѝ, докато чака да излезе на танцовата сцена на 12-годишна възраст, времето, когато си играе в поле с диви цветя заедно с кучето ѝ Куки.

Снимка: Ройтерс

След безгрижното детство на вратата на дома им в Малта почуква коварна болест.

Снимка: Ройтерс

„Още по-трудно, много по-трудно, бе да документирам заболяването и смъртта ѝ от рядка и изключително агресивна форма на рак на костите. Като времето, когато седеше в тъмното и получаваше интравенозни течности след химиотерапия, а дългата ѝ прекрасна тъмна коса бе само спомен“, разказва Дарин Лупи.

Болезненият разказ е наситен с много ретроспекция.

„Спомням си миговете, в които тя прегръщаше плюшеното си мече Снъгълс, докато спеше в болничната стая по средата на ужасна серия от процедури, които се надявахме да я спасят. Както и времето, когато съпругата ми плачеше над тялото на дъщеря ни Бекс, а луничките по лицето ѝ бяха жесток символ на нейната младост и красота“, добавя бащата на младото момиче.

Снимка: Ройтерс

През септември „Ройтерс“ публикува първият фоторепортаж за борбата на семейството с болестта на Ребека, която става още по-непосилна заради пандемията от COVID-19, достигнала Малта.

Тогава разказът завършва с момент на надежда - Бекс е изписана от болницата след месеци на изтощително лечение и надеждата все още е била нещо, в което семейството вярва.

Снимка: Ройтерс

„След изписването ѝ от лечебното заведение в средата на юли наистина вярвах, че най-лошото е зад гърба ни. Тогава не осъзнавах, че причината заради която нищо не се случваше с възможната опция за лечение в Англия, беше, че консултантите там не вярваха, че тя има голям шанс, защото вече имаше метастази“, добавя Дарин.