Извършителите на парижките атентати от 13 ноември са съгласували действията си в реално време по телефона, както помежду си, така и с един или двама души с неустановена самоличност в Белгия. Информацията е на Франс прес, като те се позовават на сигурен източник от разследването.

Джихадистите край стадион „Стад дьо Франс”, където беше едната атака, са разговаряли постоянно с тези, открили огън по заведения в центъра на френската столица.

На 13 ноември вечерта мъж, за когото следователите предполагат, че е Билал Хадфи – французин, роден и живял в Белгия – е заснет с телефон близо до стадиона заедно с още двама души. Хадфи е разговарял с всички групи атентатори.

Малко след като камикадзетата се взривяват край стадиона, един от стрелците в зала „Батаклан” е изпратил есемес с текст „Това е, почва се” до непознат номер в Белгия. Телефонът, от който е изпратено съобщението, съдържа планове на концертната зала и е бил открит в кофа за боклук.

Разследването разкри още, че издирваният Салах Абдеслам, който е десетият участник в атентатите, е използвал общо пет телефонни номера.