Броени часове остават, докато Доналд Тръмп напусне Белия дом, за да отстъпи поста си на Джо Байдън, но актрисата и секссимвол от 90-те години Памела Андерсън се надява, че преди да освободи мястото, Тръмп ще направи едно последно нещо – ще помилва беглеца Джулиан Асандж.

Снимка: Getty Images

Според нея това ще е един много положителен завършек на мандата на Доналд Тръмп.

„Ако господин Тръмп реши да го помилва, това трябва да се случи бързо“, каза актрисата в интервю за британската телевизия ITV.

„Има време до обяд на 20 януари и се надявам, че ще вземе това решение, защото ще е положително наследство от президентството му. Аз мисля, че той се противопоставя на фалшивите новини и „WikiLeaks“ е точно срещу фалшивите новини. Ще бъде перфектният начин да си отиде“, каза още тя.

Актрисата от „Спасители на плажа“ е една от най-големите поддръжници на създателя на „WikiLeaks“ Асандж. Тя го е посещавала няколко пъти в Лондон, включително в затвора през май 2019 г.

Снимка: EPA

Андерсън е разговаряла с Тръмп и е опитвала да го убеди да помилва Асандж. Като се има предвид колко малко време му остава на президентския пост, това изглежда малко вероятно.

Памела Андерсън не е единствената знаменитост, която защитава свободата на Асандж. В негова подкрепа са говорили още модната дизайнерка Вивиан Уестууд, Художникът Ай Уейуей и рапърката Ем Ай Ей.

Снимка: EPA

Асандж си извоюва да не бъде екстрадиран в САЩ през януари, но не постигна целта си да бъде освободен от затвора. 49-годишният мъж не е излизал свободно от юни 2012 г., когато потърси убежище в посолството на Еквадор в Лондон. През април беше изведен от полицията и получи присъда от 50 месеца.

Екстрадицията за Асандж в САЩ означава да се изправи пред съд по 18 обвинения за нарушаване на закона за шпионажа и разкриването на класифицирана информация. През 2010 г. Асандж публикува десетки хиляди класифицирани документи. Ако бъде върнат в Америка, го грози присъда от 175 години затвор.

Още за отношенията между Памела Андерсън и Джулиан Асандж може да прочетете на сайта LadyZone.bg: