Пациент изхвърли парамедик от линейка. Случката е от Лондон, Великобритания. След като е избутан парамедикът пада на земята и се държи за лакътя си.

Кадрите са разпространени от Лондонската служба за бърза помощ. На тях се вижда как агресивният мъж избутва лекаря от задната част на спешния автомобил.

Преди това пациентът е обиждал словесно членовете на спешния екип и е уринирал в линейката, съобщават от Лондонската служба за бърза помощ.

Полицията се е отзовала на мястото на инцидента и впоследствие е арестувала пациента, който междувременно бил осъден.

Кадрите бяха публикувани като част от кампанията „Работи без страх“, провеждана съвместно с други служби в цялата страна.

Тя има за цел да „насърчи културата на ненасилие и да помогне за създаването на по-безопасна работна среда за персонала и доброволците на първа линия“.

Лондонската служба за бърза помощ заяви, че е инвестирала повече от 3 млн. паунда, за да оборудва линейките си с видеокамери, които да помогнат за защитата на екипите, и насърчава служителите си да докладват за случаи на насилие.

Според данните на службата през изминалата година е имало 38 успешни съдебни производства за злоупотреби срещу спешни екпипи.