Продължават сътресенията около „Туитър“ след придобиване на социалната мрежа от милиардера Илон Мъск, който веднага след придобиването ѝ направи сериозни промени в нея.

Една от тях е отлагането на плащането за синята отметка в профилите. Мъск съобщи, че тя ще се получава срещу 8 долара на месец. Отметката се използва от знаменитости, политици и други хора с голямо публично присъствие, които верифицират профилите си и гарантира, че те не са фалшиви.

През изминалите дни новият собственик на „Туитър“ направи и други изненадващи действия, като възстановяването профила на Доналд Тръмп.

Бившият американски президент беше блокиран преди почти две години, след като негови симпатизанти нападнаха Капитолия. Тръмп обаче заяви, че няма да се върне в „Туитър“ и остава в собствената си социална мрежа.

За краткото време, откакто е начело на компанията, Мъск съкрати близо половината служители. Те получиха ултиматум от него чрез имейл, в който се предлага да изберат или да работят дълги часове с висока интензивност, или да напуснат.

В последните дни са напуснали повече служители от очакваното, особено от техническите отдели, което създаде опасения дали компанията може да продължи да функционира. По този повод Мъск написа в профила си в социалната мрежа: „Не трябваше ли „Туитър“ да е умрял досега, или нещо подобно?"

Според сайта Axios e възможно в бъдеще социалната мрежа все по-често да има проблеми, като например услугата да не е достъпна за потребителите за известен период от време.