Тяло, за което се предполага, че е на мъжа, заподозрян за стрелбата на магистрала в щата Кентъки, откри американската полиция.

На 7 септември 32-годишният Джоузеф Коуч, бивш военен, открива стрелба по нищо неподозиращи шофьори с полуавтоматична пушка.

Оръжието той закупил законно сутринта в деня на стрелбата заедно с 1000 патрона, предава Ройтерс.

Все още се изясняват мотивите на стрелеца.

„Щатски полицаи от Кентъки откриха неидентифицирано тяло в гориста местност“, съобщи комисарят на щатската полиция в Кентъки Филип Бърнет пред репортери.

Заподозреният Джоузеф Коуч
Снимка: Ройтерс

„Смятаме, че с това ще приключи издирването на Джоузеф Коуч“, каза още Бърнет, като добави, че на мястото са намерени лични вещи на заподозрения. Наблизо имало и оръжие.

 

Предстои тялото да бъде изпратено в столицата на щата Франкфорт за идентифициране.

Малко преди стрелбата бившата съпруга на Коуч се обадила в полицията, за да сигнализира, че той ѝ изпратил съобщение с текст: „Ще убия много хора. Или поне ще опитам“. Последвало и още едно съобщение от него: „След това ще се самоубия“.

Стрелбата стана в окръг Лорел, на около 145 км южно от Лексингтън, Кентъки. А магистрала 75, където се чули първите изстрели, е главна артерия от север на юг, пресичаща източната половина на Съединените щати.

Петима души бяха ранени, а най-малко 12 коли бяха улучени от куршуми, съобщават официални лица.