Германската полиция, която разследва изчезването на Макелин Маккан откри тайно запечатано мазе в имот, в който е живял заподозреният за отвличането на детето. Кристиан Брюкнър е живял в каравана, паркирана в този имот във времето след изчезването на Маккан от курорт в Португалия през май 2007 г., пише „Телеграф“.

Според свидетели на място разследващите органи са отстранили голям циментов блок от входа на мазето. След като мястото било разчистено, полицията влязла в помещението с кучета, които „дълго време лаели“, казват очевидци.

Претърсването на мястото започна по-рано тази седмица от германските власти, според които Маделин Маккан е мъртва. От полицията все още не са дали официална информация дали в тайното мазе са открити улики или останки.

Съсед на този имот твърди, че заподозреният Кристиан Брюкнър живял на това място през 2007 г. – по същото време когато детето изчезва от курорт в Прайа де ла Луж, Португалия. Според разследващите е възможно той да е шофирал обратно до Германия заедно с Маделин.