В Германия месокомбинати, в които има български работници, се превърнаха в огнища на COVID-19. 

От месопреработвателната индустрия в Германия голяма част от работниците са от Източна Европа. Няколко са месокомбинатите, превърнали се в инкубатор на заразата. В най-засегнатият е този в град Косфелд. Там служителите са основно от България и Румъния. 

Снимка: btvnovinite.bg

Направени са 930 проби на работниците в завода, като далите положителна проба за коронавирус са 191, а 220 проби са негативни – резултатът на останалите се очаква. Издирват се всички 1200 служители, за да бъдат тествани.

В Германия, подобно на САЩ, заводите за месо се превръщат в инкубатор на заразата. От консулството ни във Франкфурт съобщиха за bTV, че все още нямат информация дали сред заразените са и наши сънародници.

Снимка: btvnovinite.bg


Заводът се намира в близост до границата с Нидерландия и вече е затворен. Всички заети работници в месопреработвателната промишленост в цялата провинцията, в която се намира фабриката, ще бъдат тествани – те са около 20 000.

В Косфелд се появи недоволство сред местните жители към кошмарните условия, в които живеят работниците в месопреработвателната промишленост, довели до увеличения брой заразени.

Снимка: btvnovinite.bg


Заради това, че е надхвърлена границата от 50 заразени на 100 хил. жители, отхлабването на мерките ще се забави поне със седмица.