Следи от взривни вещества, материали за производство на бомба, три колана, които могат да бъдат превърнати в пояси с експлозиви и пръстов отпечатък на Салах Абдеслам са открити в апартамент в Брюксел, предадоха световните агенции.

Салах Абдеслам е преследван от полицията в няколко държави, несъмнено е последният ключов заподозрян, издирван във връзка с атентатите в Париж. Той обаче продължава да е неоткриваем.

Обискът е извършен на 10 декември 2015 година. Апартаментът се е намирал на третия етаж на кооперация в брюкселската община Шербек и е бил нает под фалшива самоличност от един от деветимата души, задържани в Белгия в хода на белгийското разследване на нападенията в Париж.

По-рано днес белгийският федерален прокурор Фредерик ван Лев предупреди за възможен терористичен акт на територията на Белгия на 15 януари.

Според следователите датата 15 януари има много силно значение за терористите. Преди година на 15 януари специализирана полицейска операция в град Вервие приключи с престрелка между членове на екстремистка група и униформени.

В хода на последвалото разследване е установено, че лидер на групировката във Вервие е Абделхамид Абауд, който е и главен заподозрян като поръчител на нападенията в Париж от 18 ноември миналата година.