Бивш инженер от Meta, съпругата му, която се занимава с обработка на данни, и двамата им 4-годишни близнаци са открити мъртви в дома им в Калифорния. Полицията разследва случая като убийство и самоубийство, пише Ню Йорк Поуст.

Предполага се, че 37-годишният Ананд Суджит Хенри е убил синовете си и е прострелял смъртоносно съпругата си, 38-годишната Алис Бензинджър, във ваната, преди да обърне оръжието срещу себе си.

Снимка: Facebook

Двойката е била открита мъртва в къщата с огнестрелни рани до 9-милиметров пистолет и зареден пълнител в една от баните в понеделник сутринта, след като полицията е била повикана за проверка.

Двамата им синове са били открити мъртви в една от петте спални.

Причината за смъртта на двете малки деца не е оповестена. Смята се, че момчетата или са били задушени, или им е била дадена смъртоносна свръхдоза, тъй като по телата им не е имало следи от травми, заявиха източници, запознати с разследването.

Мотивът за убийствата остава неясен, тъй като полицаите продължават разследването.

Полицията отбеляза, че в миналото няколко пъти е била викана в къщата - но не посочи причините.

Съдебните архиви сочат също, че Хенри, който е бивш мениджър в Meta и Google, е подал молба за развод с Бензинджър през декември 2016 г.

Но изглежда, че разводът така и не се е осъществил, а двойката се е преместила през 2020 г. в дома си в Сан Матео, където е отгледала двете си деца.

Съседите казаха, че изглеждат като приятелско и щастливо семейство.