Македонското министерство на вътрешните работи съобщи, че марихуана е открита в превозно средство на македонските полицаи на границата на Албания и Черна гора, предава сръбското издание "Данас".

Служителите на реда обаче твърдят, че това е предварително иззет наркотик, който е останал в превозното средство от 2016 г.

Черногорските митничари са спрели автомобила, който преди това е преминал безпроблемно албанската граница, и вътре са открили голямо количество наркотични вещества.

Позовавайки се на неофициални източници от черногорската полиция, македонските медии съобщават още, че в превозното средство са били високопоставени служители на Министерството на вътрешните работи.

Самоличността им обаче не е разкрита и не е известно дали са арестувани или депортирани.

Македонското министерство на вътрешните работи твърди, че превозното средство, с което полицейските служители са пътували за Черна гора, е иззето през 2016 г. и оттогава наркотиците са останали в колата.

"Служителите в сектора за компютърна престъпност и цифрова съдебна медицина заминаха за Черна гора за обучение със служебно превозно средство от автопарка на МВР. То е закупено преди това от Агенцията за управление на конфискувано имущество, а митническата администрация го иззе в акция срещу трафика на наркотици през 2016 г.", обясняват от македонското МВР.

Те подчертават, че албанската прокуратура също е потвърдила, че служителите в МВР нямат нищо общо с наркотиците.

"Нашите колеги вече са върнати в Скопие. Уведомихме нашата прокуратура за целия случай, за да предприемем допълнителни действия и да изясним неточностите", казват от Министерството на вътрешните работи на Северна Македония.