Мюсюлманско гробище в 23-и район на Виена отказва да погребе Куйтим Фейзулай, който извърши терористична атака в австрийската столица на 2 ноември, съобщава австрийският вестник „Куриер“. 

„Аллах ще се оправя с него, но ние също изпитваме нужда да направим нещо“, заявява управителят на гробището Али Ибрахим пред изданието. 

Мюсюлманското гробище в Австрия съществува от 2008 г. и по първоначални планове там трябваше да бъде погребан Фейзулай, който уби четирима души и рани повече от 20. 

„Той е убиец, който уби невинни хора и по този начин нарани всички мюсюлмани", обяснява отказа за погребение Ибрахим, който е информирал за решението ислямската общност, която го подкрепя. 

Управителят на гробището посочва, че други вярващи са заявили, че не искат да бъдат погребани до убиец. 

Отказ за погребението на терориста е получен и в другото ислямско гробище в Австрия, което се намира в провинция Форалберг, съобщава О Ер Фи. Кметът на град Алтах е заявил, че местата в гробището са за мюсюлмани, живеещи в провинцията и се запазват предварително, а в дадения случай не вижда причина да се направи изключение. 

Все още не е известно къде ще бъде погребан терористът, който беше убит от полицията, докато извършваше атаката във Виена. Обсъжда се и вариант за транспортирането на тялото му в .

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!