Над 40 души все още са в неизвестност след калните свлачища в Южна Калифорния, които отнеха живота на най-малко 17 души. Ранените са 28, четирима са в тежко състояние.

Издирват се 43-ма души, но числото непрестанно се променя, каза пред репортери шерифът на окръг Санта Барбара – Бил Браун.

„Надявам се да няма повече жертви. Но, погледнато реалистично, подозираме, че ще продължаваме да откриваме загинали при този инцидент“, каза Браун.

По думите му все пак има надежда липсващите хора да бъдат открити живи.

Три четвърти от опустошените райони вече са претърсени. Спасителите използват джипиес и издирвателни камери, но в повечето случаи обикалят пеша и претърсват къщите и отломките.

Поройните дъждове в понеделник и вторник – първите от 10 месеца насам, предизвикаха реки от кал и боклуци, които заляха Монтесито и други градове в окръг Санта Барбара, на северозапад от Лос Анджелис. Материалните щети са огромни. Ключови пътни артерии остават затворени. Около 60 къщи са напълно разрушени, а повече от 450 са повредени.

Стихията не пощади и вилата на актьора Джеф Бриджис, която е тежко пострадала, сподели той в „Туитър“. Къщи в същия район притежават още Опра Уинфри, Дрю Баримор и Патрик Стюарт.