Още двама души починаха от коронавирус в Иран. Страната потвърди 13 нови случая.

Разпространението на коронавируса е започнало в град Кум и е достигнало до няколко града в страната, включително Техеран, Бабол, Арак, Исфахан, Раш и др.

Притесненията относно разпространението на вируса подтикнаха властите в Иран да затворят всички училища, университети и шиитски семинарии в Кум.

Иран наскоро евакуира 60 ирански студенти от китайския град Ухан в епицентъра на епидемията. Студентите бяха поставени под карантина след завръщането си и бяха освободени след 14 дни без никакви здравословни проблеми.

За първи случаи на заразени съобщиха Италия и Израел. В Украйна пък протестиращи нападнаха автобуси с хора, евакуирани от Китай заради заразата.

Шест автобуса с украинци и граждани на други страни пристигнаха в Полтавска област, където хората ще бъдат поставени под карантина за 14 дни. Там обаче бяха посрещнати от демонстранти с камъни и огън по улиците.

Украинският президент Володимир Зеленски призова протестиращите да проявят състрадание. В знак на солидарност с евакуираните здравният министър на страната също се постави под карантина.