Авиокомпаниите в САЩ отмениха около 800 полета днес, след като през коледния уикенд отпаднаха хиляди авиовръзки на фона на увеличаването на случаите на коронавирус в страната и необходимостта членове на екипажите да се карантинират, предаде Ройтерс.

Акциите на "Американ еърлайнс" (American Airlines), Юнайтид еърлайнс (United Airlines), "Делта" (Delta Airline) и "Саутуест еърлайнс" (Southwest Airlines) поевтиняха с 2 до 3 на сто в предборсовата търговия.

Към сутринта на днешния ден местно време близо 740 полета в, до или от САЩ бяха отменени, сочат данни на сайта FlightAware.com

През уикенда окoло Коледа американски авиокомпании отмениха над 3000 полета. Силно поевтиняха и котировките на круизни оператори, след като поне три круизни кораба бяха принудени да се върнат в изходно пристанище след откриване на случаи на COVID-19 на борда.

От днес в Ню Йорк сити влиза в сила изискване за задължително ваксиниране на работещите в частния сектор. Кметът на мегаполиса очерта редица конкретни насоки и други подробности за планираното разширяване на мерките, но множество въпроси все още остават неясни.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!