Гръцката полиция съобщи в понеделник, че са открити осем „съмнителни“ пакета, приличащи на колетите бомби, изпратени миналата седмица от местно въоръжено движение до важни икономически институции, предава АФП.

Полицията уточни, че пакетите са били предназначени за членове на Еврогрупата и други международни икономически институции.

Миналата седмица бяха изпратени колети бомби до офиса на Международния валутен фонд (МВФ) в Париж, както и до германското финансово министерство. Първата бомба се е задействала и е ранила секретарка, а втората пратка е била прихваната от охраната.

Данните от разследването досега сочат, че пратките от миналата седмица вероятно са били изпратени от крайнолявата гръцка групировка наречена „Заговор на огнените клетки“ (Conspiracy of Fire Nuclei), за която се смяташе, че е разбита от полицията през 2011 г., съобщава агенция "Фокус".

Според втори източник от гръцките правоохранителни органи е установено, че новите осем пакета „съдържат сходен механизъм“.

С цел по-голяма вероятност от отваряне на пратките, те са били изпратено от името на гръцки учени и икономисти, допълват от медията.