Най-малко осем души са убити при сблъсъци между групи, подкрепящи различни кандидати на местните избори в Турция, съобщава англоезичната турска медия „Хюриет дейли нюз”.

По данни на местните власти, 6 души са убити при престрелка между две семейства в село Ювачък, област Илван, провинция Шанлъурфа, намираща се в близост до границата със Сирия. При сбиване между претенденти там бяха убити четирима души и още петима ранени, като състоянието на някои от тях е тежко.

В областта Сиверек в същата провинция двама са били убити и деветима души – ранени с хладно оръжие, при възникнали безредици, след като едно семейство започнало да твърди, че е нарушено правилото за анонимност на изборите.

В южната провинция Хатай, граничеща със Сирия, двама души са загинали при престрелка между роднините на двама независими кандидати село Гюлбаши.

В неделя в Турция се провеждат местни избори, които ще имат важно значение за бъдещето на ислямско-консервативното правителство на премиера Реджеп Ердоган, чийто имидж пострада от скандали за корупция и подслушване.