Опасен български престъпник и беглец от правосъдието беше арестуван в Италия. Според местни медии става дума за 36-годишния Васил Костов, който има 25- годишна присъда в България.

Сайтът "Фоджа тудей" съобщава, че мъжът е бил задържан в град Сан Северо, докато бил в автомобил в компанията на двама лични охранители. Носел фалшиви документи и по време на ареста заявил: "По-добре да изкарам 10 години в затвор в Италия, отколкото дори една година в български затвор".

Българинът се укривал от правосъдието от поне една година. През тези 12 месеца се придвижвал от град на град в Италия и следите му непрекъснато се губели. Освен с фалшиви документи, престъпникът се придвижвал винаги и с двама сънародници, които му служели за охранители и които го придружавали в момента на ареста му.

В последно време престъпникът се укривал в областта Емилия Романя и в провинция Фоджа, където от юли насам е пребивавал в градовете Манфредония, Фоджа и Сан Северо.

Васил Костов е издирван с международна заповед заради арест за трафик на хора. В операцията по залавянето му участвали полицаи от Манфредония и от Сан Северо.

Васил Костов заедно с други членове на семейството си набирал млади жени, които принуждавал да проституират. Сега се води разследване дали българинът не е замесен в други престъпления на италианска територия.