Продължава проверката на Външното ни министерство относно информацията за загинали наши сънародници при катастрофа с хеликоптер в Кот д'Ивоар. Властите на африканската страна съобщиха, че военен хеликоптер с петима души на борда, се е разбил близо до границата с Буркина Фасо.

По непотвърдена към момента информация, трима от тях са били българи.

Инцидентът е станал на 9 срещу 10 септември, след като екипажът губи връзка с контролната станция. Местни медии пишат, че хеликоптерът е бил на разузнавателна мисия.

Вероятно е машината да е била свалена от джихадисти, които се намират близо до Буркина Фасо.

България няма посолство в Кот д'Ивоар, затова случаят е отнесен към мисията ни в Нигерия, съобщиха за bTV от външното ни министерство. 

"В посолството на Кот Д’Ивоар в Нигерия са получили информация от Генералния щаб на ивоарската армия, според която е „много възможно“ сред загиналите членове на екипажа на вертолета Ми-24 да има и български граждани. Поради разследването към момента имената на загиналите са следствена тайна", съобщи посолството ни в Нигерия и добави, че Кот Д’Ивоар е поела ангажимент в рамките на утрешния ден да бъде получено официално потвърждение.