Белгийските военни са обезвредили няколко съмнителни предмета в Брюксел в ранния следобед, съобщиха местни медии и официални източници.

Това става, след като сутринта бяха извършени атентати на летище „Завентем“ и в метрото на града. Според различните данни броят на жертвите е между 26 и 34.

В последните часове на летището контролирано е бил взривен пакет, а по неофициални данни там са намерени и автомати „Калашников“, както и колан с експлозиви.

В Брюкселския свободен университет също е имало контролирана експлозия. Висшето училище е евакуирано.

Последните съобщения са за контролирани взривове в кв. „Етербек“, както и около кулата „Миди“ в района на основната железопътна гара в столицата.

Съобщава се за евакуация и на АЕЦ „Тианж“, както и за предприети допълнителни мерки за охрана на втората белгийска атомна централа – „Дул“.

„Тианж“ се намира на 80 км от Брюксел, в Южна Белгия. В нея работят около 940 души.

Болница „Сен Пиер“ в Брюксел е под тревога заради сигнал за взривно устройство. Именно в това болнично заведение преди дни беше настанен Салах Абдеслам – най-издирваното лице в Европа след атентатите в Париж през ноември.

Междувременно прокуратурата помоли да не се разпространяват повече данни по следствието, свързано с терористичните атаки в метрото и на летището в Брюксел.