Новозеландката Жаки Кени, която живее в Лондон, никога не е напускала дома си. Въпреки това тя е един от най-харесваните „фотографи” в „Инстаграм”.

Кени страда от много тежка форма на агорафобия – фобия от открити пространства и изпитва панически страх, ако се наложи да напусне дома си. Въпреки терапията, тя не може да прекарва време навън.

Заболяването е толкова сериозно, че Кени е трябвало да се откаже от мечтата си да обиколи света, защото не може да преодолее страховете си.

Въпреки това жената е намерила необичаен начин да „пътува и снима” по цялото земно кълбо, без да напуска собствения си дом, след като започва да използва Google Earth.

„Колкото повече пътувах така, толкова по-често откривах сцени, които изглеждаха като от странна паралелна реалност. Натъкнах се на изоставени и далечни градове, прашни пейзажи, необичайни архитектурни паметници и непознати хора – всички замръзнали във времето”, споделя Кени в специална публикация за официалния блог на „Гугъл”.

Всеки път когато жената попадне на сцена, която я вдъхновява, тя прави скрийншот, след което обработва снимките и ги публикува в „Инстаграм” профила си.

Необичайният подбор на кадри и интересните пейзажи, които Жаки намира в дълбините на Google Earth я правят много известна онлайн. Съвсем скоро „фотографът”, който никога не е напускал собствения си дом, прави голяма изложба в Ню Йорк.

Всички снимки на Жаки Кени можете да видите тук.