Новозеландец оцеля след атака на акула по свой собствен начин – отблъсна я с нож, заши сам раната си на сушата и отиде в най-близкия бар за бира, преди да стигне до болницата.

Джеймс Грант, младши лекар, бил на подводен риболов с приятели в събота, когато бил нападнат от акула.

24-годишният младеж бил на около два метра от мътната вода, когато усетил, че нещо го хваща за крака. Помислил си, че някой от приятелите му се шегува с него. „Погледнах назад, за да видя кой е и бях шокиран”, разказва той пред радио „Нова Зеландия”.

Не видял акулата и не разбрал колко е голяма. По негова преценка челюстта й била около 20 см. Твърди, че не изпитал страх: „Помислих си, сега трябва да се опитам да разкарам това нещо от крака си”.

Държал нож в ръката си и намушкал акулата. „Не съм сигурен колко ефективен бях. Тя ме пусна, така че нещо би трябвало да се е случило”, казва още новозеландецът.
Бързо успял да стигне до скали близо до брега, където махнал неопреновия си костюм и видял раните си – дълги около 5 см.

Използвал комплекта за първа помощ, който държал в колата си, и зашил сам пораженията върху крака си. След това той и приятелите му отишли в близък бар, където бил превързан.

Финалната грижа за раната си получил в болница, а в понеделник вече бил на работа.